About

ABOUT

Ik ben Peter Cornelis, 20 jaar oud en woonachtig in Oostburg. Ik hoop dit jaar af te studeren op HBO Bouwkunde aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen.

PASSIE

Ik heb drie grote passies: auto’s, fotografie en architectuur.
Mijn passie voor auto’s werd met de paplepel ingegoten, al van kinds af aan las ik bij mijn opa verschillende tijdschriften over auto’s en bezocht ik regelmatig beurzen als de AutoRAI en Autosalon.

Mijn passie voor fotografie ontwikkelde zich iets later. Toen ik net 13 was geworden kocht ik van mijn verjaardagsgeld mijn eerste digitale camera, een Canon Powershot A75. Ik maakte vaak samen met een vriend uitstapjes naar steden als Knokke-Heist om daar auto’s te gaan fotograferen.

Gedurende mijn opleiding Bouwkunde is mijn passie voor architectuur ontstaan. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik het liefst auto’s fotografeer in een stedelijke omgeving. Daarom heb ik door de jaren heen verschillende fototrips gemaakt om auto’s en gebouwen in steden als London en Monaco te fotograferen.

Vanuit mijn omgeving kreeg ik veel positieve reacties op mijn foto’s. Dit heeft er voor gezorgd dat ik er continu naar streefde om mijn foto’s te verbeteren. Een digitale camera ging tot mijn 17e maar één jaar mee; Ieder jaar kocht ik een nieuwe.

Op mijn achttiende kocht ik mijn eerste spiegelreflex, een Canon EOS 450D. Een paar maanden terug ben ik overgestapt naar een EOS 600D met filmfunctie.