Zoute Grand Prix 2012: deel 1

Knokke-Heist staat al sinds het begin van de 20e eeuw internationaal bekend als mondain. Er heerst een verfijnde levensstijl onder de toeristen en inwoners. Er worden jaarlijks tal van sportieve en exclusieve evenementen georganiseerd, waar “The Zoute Grand Prix” er sinds 2010 één van is. Dit evenement wordt georganiseerd door de Zoute Automobile Club.

BMW 328 Roadster

Continue reading »

Posted in Automotive Tagged , , , |

Flaneer-topper: 1954 Jaguar XK140 Drophead Coupe

De opvolger van Jaguars XK120 is de XK140, welke werd geïntroduceerd in 1954 en geproduceerd van 1955 tot 1957. In 1958 werd het model opgevolgd door de XK150.
Het model was in drie carrosserievarianten verkrijgbaar: als roadster (Open Two Seater, OTS), als cabriolet (Drophead Coupe, DHC) en als coupe (Fixed Head Coupe, FHC).

Het exemplaar wat ik tegenkwam op de Boulevard in Knokke-Heist zag er zeer gaaf uit. Het betreft een zwart exemplaar met een zwart dak, donkerbruine lederen bekleding en een houten dashboard. De hemel is afgewerkt met wit leder. Kijk vlug verder voor de foto’s!

 

Continue reading »

Posted in Automotive Tagged |

Scoperta Day 2012

Er bestaan meerdere organisaties die autogerelateerde evenementen organiseren. “Scoperta Day” uit België is hier een voorbeeld van. Het gaat om een mooie rit die van Brussel naar het bekende Knokke-Heist gereden wordt. Het hele evenement is vooral erg luxe en is niet voor iedereen weggelegd. Hier komen natuurlijk bijzondere auto’s op af wat voor mij reden was om eens een kijkje te nemen. Helaas was het weer erg somber, wat er voor gezorgd heeft dat de foto’s ook wat somber zijn.

Continue reading »

Posted in Uncategorized Tagged , , , , |

Sfeerbeelden: Ferrari’s in Monaco

Een paar dagen geleden postte ik al drie foto’s op mijn blog die genomen waren in Monaco. Het kon natuurlijk niet bij drie wallpapers blijven, daarom post ik nu weer wat sfeerbeelden van Ferrari’s in Monaco! Houd mijn blog in de gaten want er zullen binnen een week nog meer foto’s uit Monaco volgen!

Indrukwekkende auto's voor hotel Hermitage in Monaco.

Continue reading »

Posted in Automotive

Wallpapers: Monaco 2012

Ik ben sinds gisteravond weer terug van mijn vakantie naar Monaco, houd mijn blog in de gaten om geen foto’s van mijn trip te missen! Hieronder volgen alvast drie wallpapers in resolutie 1920×1080.

Bentley Continental GTC.

458 Spider en Aventador.

Ferrari 599, Hotel de Paris.

Posted in Uncategorized

Deutsche herrlichkeit: SLS AMG

Afgelopen week kwam ik een van de “meest trending” auto’s van dit moment tegen: De SLS AMG van Mercedes-Benz. Een aantal indrukwekkende cijfers: 6,2l V8, 575 pk en honderden meters koppel.

Het exemplaar wat ik fotografeerde is voorzien van de kleur “Iridium Silver Metallic” en optionele 20 inch velgen, wat het werkelijk tot een plaatje van een auto maakt.

Continue reading »

Posted in Uncategorized

Fotoreportage: Gallardo LP560-4

Continue reading »

Posted in Automotive Tagged |

Sloop van Ostadestraat in Oostburg

De bevolking in Gemeente Sluis krimpt en de vraag naar sociale huur- en koopwoningen blijft dalen. Dit heeft tot gevolg dat een deel van de sociale woningvoorraad leeg of te koop komt te staan. Tuinen en gevels van leeg- en te koop staande woningen worden niet meer onderhouden. Dit geeft sommige delen van een Oostburg een erg verpauperde uitstraling. Vooral in de Van Ostadestraat in Oostburg zijn de gevolgen goed zichtbaar.

Continue reading »

Posted in Actueel, Environment

Gespot: Porsche 991 Carrera S

De nieuwe 991 Carrera S.

De nieuwe 911 wordt inmiddels al een paar weken geleverd. De kans wordt langzaam maar zeker groter dat je een exemplaar in het wild tegenkomt. Het exterieur van de nieuwe 911 is ten opzichte van het vorige model weinig veranderd. Het interieur is het meest veranderd, gevolgd door het achterwerk. Het achterwerk is slanker maar toch gespierder geworden. Motorisch gezien is dit model er 20 pk op vooruit gegaan, wat het totaal op 400 pk brengt.

Continue reading »

Posted in Automotive Tagged |

Autosalon Brussel 2012

Zondag 22 januari was de laatste dag dat de Autosalon in Brussel open was. Het begon er op te lijken dat ik geen tijd zou hebben om naar de Autosalon te gaan vanwege tijdgebrek. Op de laatste dag heb ik toch nog een bezoek gebracht aan de Autosalon.

Aventador LP700-4 op de Salon in Brussel.

Continue reading »

Posted in Automotive Tagged |